Schrijnwerker Brussel

Ben jij al op de hoogte van wat een schrijnwerker uit Brussel allemaal voor je interieur kan betekenen? Een timmerman doet veel meer dan alleen het produceren van maatkasten en meubilair op maat. Ook voor het plaatsen van gevelbekleding, het realiseren van een bijgebouw en zelfs het helpen met de winkelinrichting komt de hulp van een schrijnwerkerij zeker van pas!

Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende werkzaamheden van een timmerman. Ook krijg je een indicatie van de kosten. Wil je zoveel mogelijk besparen? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van verschillende specialisten uit Brussel!

Schrijnwerker nodig?

Schakel een ervaren schrijnwerker in. Vraag gratis offertes aan.

Vergelijk offertes

Vergelijk diverse offertes van specialisten uit Brussel.

Bespaar tot 40%

Kies voor de specialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.

Vind de beste timmerman

Er zijn zo veel timmermannen actief in Brussel: hoe vind je nou de beste schrijnwerker? Maak gebruik van onze service. Via het offerteformulier doe je namelijk gemakkelijk een offerte aanvraag bij meerdere schrijnwerkers uit je eigen regio. Vergelijk de prijzen en de voorwaarden zodat je al snel ziet welke schrijnwerker je het beste aanbod doet! Geen zorgen: deze service is gratis en volledig vrijblijvend. Je zit dus helemaal nergens aan vast!

schrijnwerker in Brussel

Navigeer direct op deze pagina naar:

Binnenschrijnwerk | Buitenschrijnwerk | Restauratie & Totaaloplossingen | Kosten

Ga voor maatwerk

Maatwerk heeft veel voordelen ten opzichte van standaard meubilair. Je past je meubelstukken namelijk volledig aan, aan je eigen inrichting. Niet alleen weet je zeker dat de stijl van het meubilair naadloos aansluit aan je interieur, je weet ook zeker dat het formaat goed past. Zeker in het geval van maatkasten weet je zeker dat je de ruimte optimaal benut! Daar komt nog bij dat de kwaliteit van maatkasten vele malen beter is dan een standaard kast!

Werkzaamheden van schrijnwerker

Een schrijnwerkerij levert maatwerk af. Alles wat een timmerman produceert is volledig naar jouw persoonlijke smaak en wensen. Een schrijnwerker voert veel verschillend schrijnwerk uit. Een veel voorkomende klus is het creëren van meubilair op maat. In Brussel kiezen veel mensen bijvoorbeeld voor een tafel op maat. Een timmerman in Brussel produceert ook steeds vaker ingemaakte kasten op maat. De werkzaamheden lopen dus enorm uiteen. Over het algemeen richt een schrijnwerkerij zich zowel op buiten- als binnenschrijnwerk. In Brussel zijn dit de meest voorkomende werkzaamheden van een schrijnwerker:

 • Maatwerk meubels produceren
 • Gevelbekleding aanbrengen
 • Kasten op maat maken
 • Het realiseren van een vals plafond
 • Het maken van houten ramen en deuren

timmerman voor binnenschrijnwerk

Binnenschrijnwerk, afwerken van je woning

Met het binnenschrijnwerk wordt al het hout in huis bedoelt. Hiermee maak je het interieur van je woning in Brussel echt compleet. Doordat het schrijnwerk allemaal op maat wordt geproduceerd, sluit het naadloos aan bij de rest van je interieur. Bovendien is het hierdoor geschikt voor lastige hoekjes, waar standaard meubilair misschien niet past. Zo benut je een hoop ruimte die anders verloren gaat. Bij het binnenschrijnwerk kun je denken aan meubels op maat, maar ook aan binnendeuren, een lambrisering van hout en zelfs de productie van plinten of trappen op maat!

Meubels op maat

Eén van de meest bekende taken van een schrijnwerkerij is het produceren van meubelstukken op maat. Natuurlijk kun je denken aan een mooie tuinset van hout, maar ook binnenshuis zijn voldoende meubels die je door een timmerman op maat kunt laten maken. Denk bijvoorbeeld aan een grote tafel waaraan je met het hele gezin kunt dineren. Of ingemaakte kasten op maat zodat je voldoende ruimte hebt voor al je kleding. Op een schrijnwerkerij maken ze onder andere de volgende meubilair op maat:

 • Een tafel
 • Een kledingkast
 • Een boekenkast
 • Vestiairekasten
 • Zitbankjes

Video: kasten op maat maken


Kasten op maat

Bij een schrijnwerkerij ben je tevens aan het juiste adres voor het maken van kasten op maat. Kasten op maat zijn erg waardevol, omdat deze specifiek voor jouw interieur gemaakt worden. Misschien heb je wensen met betrekking tot een boekenkast op maat, omdat je nergens kunt vinden wat je zoekt. Of wellicht heb je in de slaapkamer geen ruimte voor een standaard kast en wil je liever een ingemaakte kast op maat laten maken. Als je dit schrijnwerk uitbesteedt aan een schrijnwerker dan ben je verzekerd van het allerbeste resultaat!

Vals plafond

De hulp van een professionele schrijnwerkerij komt ook van pas bij het creëren van een vals plafond. Een vals plafond heeft een aantal belangrijke voordelen: je verbetert de akoestiek in huis en werkt lelijke kabels en leidingen weg. Dit zorgt voor een strak resultaat waardoor de ruimte uiteindelijk zelfs groter lijkt. Je kunt met een vals plafond heel veel kanten op: creëer bijvoorbeeld een speels effect met niveauverschillen. Of laat de schrijnwerker decoraties op maat maken, zoals sierlijsten.

Het schrijnwerk wordt op verschillende manieren geplaatst. Meestal bevestigd de timmerman het schrijnwerk door middel van een rails aan de bestaande zoldering.

Wandbekleding

Als je een nieuwe wand optrekt, dan zul je deze natuurlijk moeten afwerken met wandbekleding. Een timmerman uit Brussel is tevens in te schakelen voor de afwerking van je muren. Een houten wandbekleding heeft een bijzonder uiterlijk. Vooral in klassiekere woningen komt een wandbekleding van hout tot z’n recht. Naast hout gebruikt een schrijnwerker ook gyproc als wandbekleding. Gyproc platen worden in Brussel veel gebruikt voor de binnenafwerking. Deze zijn gemakkelijk te plaatsen en zijn enorm sterk! Afhankelijk van het soort gyproc moet je de wand wel verder afwerken met behang of verf.


Binnenschrijnwerk in Brussel?

Vergelijk vrijblijvende offertes van schrijnwerkers uit je regio!

Gratis offertes aanvragen


Houten binnendeuren

Steeds meer mensen laten door een timmerman houten binnendeuren plaatsen. Geen gekke keuze, want hout heeft een erg charmante uitstraling. Als je de houten binnendeuren door een schrijnwerkerij laat maken, dan zijn deze volledig op maat geproduceerd. Dit houdt in dat je zelf bepaalt hoe de binnendeuren eruit komen te zien. Kies je juist voor een moderne, strakke deur of wil je met behulp van een patroon juist een klassiekere uitstraling creëren? Een timmerman uit Brussel maakt verschillende soorten deuren op maat: zwaaideuren, maar ook schuifdeuren of blokdeuren. Hij houdt hierbij uiteraard rekening met jouw persoonlijke wensen.

Zolderinrichting

Staat de zolder bij jou ook nog vol met verhuisdozen die je nooit hebt uitgepakt? Je bent niet de enige. Veel mensen in Brussel gebruiken de zolderinrichting voornamelijk als opbergruimte of washok. Zonde, want de zolder is vaak de perfecte ruimte om een kantoor te realiseren: of zelfs een extra slaapkamer! Hiervoor is het wel belangrijk dat je iemand inschakelt voor het afronden van de zolderinrichting. Een timmerman plaatst schotten onder de schuine wanden zodat je voldoende bergruimte hebt en werkt de wanden strak af. Heb je een grote zolder? Dan denkt de timmerman met je mee over de indeling. Door wanden op te trekken creëer je gemakkelijk meerdere kamers.

Maatwerk trap

Als je trap verouderd is, kun je deze door een timmerman uit Brussel laten restaureren. Maar als hij écht versleten is dan is het verstandiger om een compleet nieuwe trap te laten bouwen. Het maken van trappen is één van de werkzaamheden die onder het binnenschrijnwerk valt. Schrijnwerkers maken verschillende modellen: De houten, rechte molenaarstrap is een veel voorkomend model, maar ook de trap met een kwartdraai komt in Brussel vaak voor. In de meeste gevallen ben je in de keuze voor het model beperkt door de beschikbare ruimte in huis. De timmerman geeft je een persoonlijk advies met betrekking tot mogelijke modellen.

Winkelinrichting

Een winkelinrichting is een ingewikkelde opgave. Een timmerman uit Brussel is hier ervaren in, en kan je van begin tot eind helpen! Hij denkt mee over de opbergruimte, maar ook over de manier waarop jij je producten kunt uitstallen. Als je de indeling van de winkelinrichting goedkeurt zal hij aan de slag gaan met de productie van je toonbank, stellingkasten en vitrinekasten. Doordat al het schrijnwerk maatwerk is, is het gemaakt voor je winkelpand. Dit zorgt ervoor dat je alle ruimte optimaal benut en dat er voor de klanten ook nog voldoende loopruimte is.

schrijnwerker voor buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk, houtwerk voor buiten

Naast het binnenschrijnwerk is er uiteraard het buitenschrijnwerk. Zoals de naam al zegt, draait het buitenschrijnwerk om al het schrijnwerk buitenshuis. Een voorbeeld hiervan zijn de ramen en deuren. Doordat het buitenschrijnwerk dag en nacht wordt blootgesteld is het belangrijk dat je dit goed onderhoudt. Dit doe je bijvoorbeeld door het schilderwerk om de paar jaar te herstellen. Ook heeft buitenschrijnwerk een minder lange levensduur dan binnenschrijnwerk. Dat betekent dat je houten ramen na ongeveer 25 jaar moet vernieuwen. Onder buitenschrijnwerk verstaan we onder andere:

 • het vervangen en plaatsen van deuren en ramen;
 • het plaatsen van gevelbekleding;
 • het bouwen van een houten bijgebouw.

Houten ramen en deuren

Hoewel kunststof z’n opmars maakt in Brussel, is hout nog steeds erg populair voor houten ramen en deuren. Een houten voordeur straalt een warm gevoel uit, dat goed past bij een authentieke woning. Bovendien hebben houten ramen een voordeur van hout zo hun voordelen. Ze bieden een goede isolatie, zijn relatief voordelig in aanschaf en je kunt ze gemakkelijk bewerken. Een beschadiging aan de voordeur herstelt de aannemer in no-time en je geeft je ramen snel een andere kleur door ze te schilderen.


Ervaren schrijnwerker nodig voor buitenschrijnwerk?

Bespaar op de totaalprijs, vergelijk gratis en vrijblijvende offertes!

Gratis offertes aanvragen


Houten gevelbekleding

Als je kiest voor gevelbekleding van hout, dan heb je de keuze uit verschillende houtsoorten. Welke houtsoort de beste keuze is, is uiteraard afhankelijk van je eigen voorkeuren. Bij de keuze voor het hout kan je in ieder geval rekening houden met de duurzaamheidsklasse. Duurzaamheidsklasse I is zeer duurzaam, en klasse V is niet duurzaam. Zo heeft Europees eikenhout een duurzaamheidsklasse II-III en heeft Afrikaans padoek een nog hogere duurzaamheidsklasse: I. Hoe duurzamer het hout, hoe langer de levensduur van je gevelbekleding.

restauratie en totaaloplossingen Brussel

Restauratie

Heb je oude, authentieke houten meubels in huis staan, maar hebben ze hun beste tijd gehad? Zonde om ze weg te gooien, zeker als het een erfstuk is! Een aannemer is in staat authentieke houten elementen weer te restaureren. Met de grootste zorg restaureert de allround timmerman het hout totdat het weer in topconditie is. De schrijnwerker past de restauratie volledig aan, aan de meubels. Het restaureren van een trap is bijvoorbeeld minder zachtaardig dan het restaureren van een oude authentieke schommelstoel! Ook een monumentaal pand kan door een timmerman uit Brussel gerestaureerd worden.

Totaaloplossingen

Een schrijnwerkerij uit Brussel biedt ook totaaloplossingen aan. Dit houdt in dat de schrijnwerker je ondersteunt gedurende de hele verbouwing en alle schrijnwerken op zich neemt: van het plaatsen van de ramen en deuren, het bouwen van ingemaakte kasten of het bouwen van een bijgebouw. Het voordeel van een totaaloplossing is dat je tijdens de hele renovatie maar één aanspreekpunt hebt. Dit zorgt voor rust en overzicht. Bovendien krijg je in sommige gevallen een korting op de schrijnwerken als je meerdere werkzaamheden uitbesteedt.

kosten schrijnwerker

Schrijnwerker kosten

Afhankelijk van de omvang van het schrijnwerk, spreek je over het algemeen een totaalprijs af. Deze totaalprijs verschilt enorm. Voor het bouwen van inbouwkasten betaal je een compleet andere prijs dan voor het vervangen van de ramen. De hoogte van deze totaalprijs is onder andere afhankelijk van het uurloon van de schrijnwerker. Elke schrijnwerkerij hanteert z’n eigen tarief, waardoor het verstandig is om meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken. Gemiddeld genomen ligt het uurloon van een allround timmerman tussen de €30,- tot €40,- per uur. Afhankelijk van de ervaring van de vakman kan dit oplopen tot ongeveer €50,- per uur.

Tabel: uurtarief schrijnwerker

Uurloon schrijnwerker Gemiddelde kosten*
Laag €25,- tot €30,- per uur
Gemiddeld €30,- tot €40,- per uur
Hoog €40,- tot €50,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van diverse factoren. Denk aan de ervaring van de schrijnwerker, de soort klus, kwaliteit, etc. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op de schrijnwerker kosten?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kostprijs.


Premie voor schrijnwerk?

De prijs van schrijnwerk kan aardig oplopen. Gelukkig krijg je voor verschillende buitenschrijnwerken een premie! Wanneer je het buitenschrijnwerk van de ramen vervangt of vernieuwt, heb je recht op de renovatiepremie. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van gevelbekleding: ook dan heb je recht op de renovatiepremie. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je minimaal €2.500,- investeert in de schrijnwerken. Online vind je een uitgebreide lijst met verschillende werken die voor een premie in aanmerking komen.

timmerman in Brussel

Voordelen inschakelen schrijnwerker Brussel

 • Je profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
 • Je bent verzekerd van vakwerk.
 • De schrijnwerken zijn in korte tijd afgerond.
 • Al het schrijnwerk wordt aangepast aan je persoonlijke stijl!

Besparen op de timmerwerken? Gratis offertes vergelijken

Wil je binnenkort het buitenschrijnwerk vervangen omdat je voordeur aan vervanging toe is? Of wil je graag een vestiairekast op maat laten bouwen? Schakel dan de hulp van een professioneel schrijnwerker in! Bespaar bovendien tot wel 40% door offertes van verschillende bedrijven te vergelijken. Kies zo voor de schrijnwerkerij uit Brussel die het beste bij je past!