Schrijnwerker Wevelgem

Een schrijnwerker of timmerman uit Wevelgem kan veel betekenen voor je schrijnwerk in en rond het huis. Een schrijnwerker maakt een ingemaakte kast op maat, zodat deze precies onder je schuine wand past, of plaatst een vals plafond zodat je spotverlichting kunt inbouwen. Natuurlijk kan een timmerman nog veel meer voor je betekenen.

Op deze pagina vind je meer informatie over verschillende schrijnwerken op maat die een timmerman voor je maakt: bijvoorbeeld houten meubels voor in huis of in de tuin, houten gevelbekleding of houten binnen- of buitendeuren. Ook krijg je een indicatie van de kosten voor het schrijnwerk. Wil je besparen? Vergelijk dan vrijblijvend offertes!

Schrijnwerker nodig?

Schakel een ervaren schrijnwerker in. Vraag gratis offertes aan.

Vergelijk offertes

Vergelijk diverse offertes van specialisten uit Wevelgem.

Bespaar tot 40%

Kies voor de specialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.

Vind de beste timmerman

Er zijn veel specialisten in Wevelgem actief, maar hoe vind je nu de beste timmerman? Door offertes te vergelijken krijg je een duidelijk beeld van het aanbod en de tarieven van verschillende schrijnwerkers. Vergelijk de prijzen en voorwaarden en zo zie je al snel welke schrijnwerker het beste bij je past!

schrijnwerker Wevelgem

Navigeer direct op deze pagina naar:

Binnenschrijnwerk | Buitenschrijnwerk | Restauratie & Totaaloplossingen | Kosten

Ga voor maatwerk

Het grote voordeel van een schrijnwerkerij uit Wevelgem, is dat ze schrijnwerk op maat afleveren. Zo weet je zeker dat het meubilair perfect aansluit op je inrichting! Met kasten op maat benut je alle mogelijke ruimte. Laat je een eettafel op maat maken? Doordat je zelf bepaalt hoe groot deze is, weet je zeker dat hij goed in je woonkamer past!

Werkzaamheden van schrijnwerker

De werkzaamheden van een schrijnwerker lopen aardig uiteen. In principe houdt een timmerman zich bezig met binnenschrijnwerk en buitenschrijnwerk. Het binnenschrijnwerk gaat om alle schrijnwerken binnenshuis, zoals het creëren van meubels en het inbouwen van kasten. Buitenschrijnwerk draait vooral om het hout buitenshuis: denk aan houten gevelbekleding, het vervangen van ramen of het realiseren van een bijgebouw. Een timmerman uit Wevelgem houdt zich onder andere bezig met:

 • het maken van ramen en deuren;
 • het installeren van houten gevelbekleding;
 • het creëren van meubilair op maat;
 • de zolderafwerking;
 • het bouwen van een houten bijgebouw.

binnenschrijnwerk Wevelgem

Binnenschrijnwerk, afwerken van je woning

Met het binnenschrijnwerk kun je de woning compleet afwerken. Kasten op maat hebben het grote voordeel dat deze goed aansluiten op je woning: letterlijk! Zo benut je een hoop ruimte die anders verloren gaat. Daarnaast zijn er bij het binnenschrijnwerk verschillende opties om je interieur te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een vals plafond. Zo heb je de mogelijkheid om spotverlichting netjes weg te werken én verberg je eventuele leidingen en kabels tegen het plafond. Daarnaast kun je een schrijnwerkerij inschakelen voor je zolderinrichting. Afhankelijk van je wensen plaatsen ze hier een tussenwand om een extra kamer te realiseren.

Meubels op maat

Het heeft z’n voordelen om je meubels op maat te laten maken. Met maatwerk weet je zeker dat je ze goed aansluiten bij je inrichting. Omdat je zelf mee denkt, ben je bovendien verzekerd van een interieur dat volledig naar je smaak zijn. Je denkt mee over het ontwerp, het formaat en het materiaal. Wat voor veel mensen ook een groot voordeel is, is dat je meubilair uniek is. Niemand anders heeft diezelfde ingemaakte dressingkast of tafel. Een schrijnwerkerij maakt verschillende meubelstukken voor je op maat, in Wevelgem zijn dat vooral:

 • Kasten
 • TV-meubels
 • Een tafel
 • Kleine zitbankjes

Video: kasten op maat maken


Kasten op maat

Een aannemer maakt verschillende kasten op maat. Bij maatkasten kun je onder andere denken aan kledingkasten in de slaapkamer. Door schuine wanden of rare hoeken is het soms lastig om met een standaard vestiairekast voldoende bergruimte te vinden. Ingemaakte maatkasten lossen dit probleem voor je op! Je kunt natuurlijk ook kasten bij je zolderinrichting laten maken. Door schotten voor de schuine wanden te zetten realiseer je enorm veel bergruimte! En zo heb je de spullen uit het zicht, waardoor de zolder zelf rustig en overzichtelijk lijkt. Tot slot is het uiteraard een optie om boekenkasten op maat te laten maken. Met deze maatkasten heb jij voldoende ruimte voor al je boeken.

Vals plafond

Het verlagen van het plafond is iets dat in Wevelgem steeds vaker gedaan wordt. Een vals plafond heeft namelijk meerdere voordelen! Hiermee bedek je allereerst het oude plafond, waardoor beschadigingen niet meer zichtbaar zijn. Maar het is ook een goede oplossing om spotverlichting in huis te realiseren. Dankzij het valse plafond zijn de kabels gemakkelijk weg te werken. Tot slot heeft een vals plafond ook een hoop voordelen op esthetisch gebied. Zo verbetert de akoestiek in huis en ontstaat er een knussere sfeer. Hoge plafonds geven een ruimte al snel een kille uitstraling, door deze iets te verlagen ontstaat er al een gezellige kamer.

Wandbekleding

Een timmerman uit Wevelgem is ook in te schakelen voor het aanbrengen van houten wandbekleding. Laat je een tussenwand zetten op zolder? Of heb je een afscheiding in je slaapkamer gemaakt? Dan moet deze muur natuurlijk ook afgewerkt worden. Een timmerman gebruikt hier hout of gyproc voor. Hout zorgt voor een goede warmte- en geluidsisolatie. Daarnaast heeft hout ook een prachtige, warme en authentieke uitstraling. Gyproc platen worden in Wevelgem veel gebruikt voor de binnenafwerking. Hiermee werkt de timmerman de muur af. Wel zul je de muur in de meeste gevallen zelf nog moeten bekleden met bijvoorbeeld behang.


Schrijnwerker in Wevelgem nodig voor binnenschrijnwerk?

Vergelijk vrijblijvende offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen


Houten binnendeuren

Echte houten binnendeuren hebben een erg charmante uitstraling. Wil je de binnendeuren graag vervangen? Vraag dan een schrijnwerkerij om advies. Je hebt bij binnendeuren namelijk de keuze uit verschillende mogelijkheden. Bij moderne woningen passen deuren met een onzichtbare omlijsting erg goed. Deze deuren zijn erg subtiel en vallen bijna weg in het interieur. Wil je liever klassiekere deuren? Laat dan bewerkingen in het hout maken. Dit past vooral goed bij oudere, authentieke woningen waar hout veel in terugkomt.

Zolderinrichting

Een schrijnwerkerij helpt ook met het schrijnwerk op zolder. De zolderinrichting is iets dat bij veel mensen blijft liggen. Zonde: want met de juiste zolderinrichting is ook de zolder een waardevolle ruimte in plaats van opslagplaats! Bij de zolderinrichting zal de aannemer de wanden afwerken. Als je bergruimte op zolder nodig hebt, dan is het mogelijk om schotten onder de schuine wanden te plaatsen. Zo heb je jouw spullen uit het zicht en kun je er toch gemakkelijk weer bij. Wil je de zolder gaan gebruiken als kantoorruimte of extra slaapkamer? Dan is het vaak noodzakelijk om een tussenwand te maken. Ook deze werkt een allround timmerman dan voor je af.

Maatwerk trap

Heb je altijd al een trap van hout in huis gewild? Een timmerman kan uiteraard ook de trap op maat voor je produceren. In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk om een maatwerk trap te maken. Misschien wil je graag een vaste trap naar zolder, maar is er niet voldoende ruimte voor een standaardmodel.

Naast de trap is het ook mogelijk om de trapleuning door een schrijnwerker te maken. Bij maatwerk heb je onder meer de keuze uit gebogen of rechte leuningen. Woon je in een heel klassieke woning in Wevelgem? Kies dan voor een trapleuning van hout met een profiel erin.

Winkelinrichting

Heb je een winkelpand? Dan is de hulp van een schrijnwerkerij ook in te schakelen bij de winkelinrichting. Bij een winkelinrichting komt enorm veel kijken. Je moet natuurlijk voldoende opbergruimte hebben, maar ook grote winkelkasten en vitrinekasten. In kledingwinkels is het daarnaast belangrijk dat er voor klanten ook de gelegenheid is om te passen! Een schrijnwerker uit Wevelgem denkt mee met de indeling van de winkelinrichting. Daarnaast creëert hij alle meubelstukken op maat, zodat je zeker weet dat dit goed in de winkelruimte past.

buitenschrijnwerk Wevelgem

Buitenschrijnwerk, houtwerk voor buiten

Bij het buitenschrijnwerk gaat het eigenlijk om al het hout dat zich buitenshuis bevindt: of je nu een tuinhuis van hout laat plaatsen of houten gevelbekleding op je buitenmuur wilt monteren. Bij buitenschrijnwerk is het extra belangrijk dat je het hout goed onderhoudt. Dit komt omdat neerslag het hout aantast. Je beschermt het schrijnwerk bijvoorbeeld door het te schilderen of te lakken. Een schrijnwerkerij uit Wevelgem voert onder meer het volgende schrijnwerk uit:

 • Houten ramen en deuren vervangen
 • Gevelbekleding van hout aanbrengen
 • Het plaatsen van een bijgebouw

Houten ramen en deuren

Een belangrijk onderdeel van het buitenschrijnwerk, zijn de ramen en deuren, zoals de voordeur. Als uw raam of voordeur aan vervanging toe is, schakel dan een schrijnwerkerij uit Wevelgem in voor maatwerk. Het schrijnwerk van de voordeur is dan van hoge kwaliteit en zal jarenlang meegaan. Bovendien ben je verzekerd van een goede isolatie en kun je de stijl van de ramen en voordeur volledig aan je woning aanpassen.


Timmerman in Wevelgem nodig voor buitenschrijnwerk?

Bespaar op de totaalprijs, vergelijk gratis en vrijblijvende offertes!

Gratis offertes aanvragen


Houten gevelbekleding

Als je gevelbekleding wilt aanbrengen, dan zul je een keuze moeten maken met betrekking tot het hout. Ga je voor zachthout, zoals cedar? Dit is gevoeliger dan harde houtsoorten. Daar staat tegenover dat zachthout wel een stuk gemakkelijker te bewerken is. Onder hardhout verstaan we verschillende tropische houtsoorten, zoals merbau padouk of iroko. De kleur van de gevelbekleding is volledig afhankelijk van het soort hout dat je kiest. De meeste houtsoorten zullen na verloop van tijd vergrijzen. Dit heeft gelukkig geen effect op de kwaliteit van de bekleding!

restauratie timmerman

Restauratie

Woon je in een monument waarbij het buitenschrijnwerk eens hersteld moet worden? Of heb je binnen veel houten elementen die je weer in ere wilt herstellen? Een allround timmerman voert dan met plezier een restauratie voor je uit. Hij gaat zorgvuldig om met het houtwerk en herstelt eventuele beschadigingen zodat het hout weer in topconditie verkeerd. De schrijnwerker kan ook een restauratie uitvoeren op houten vloeren of trappen, lambrisering en ander antiek houten meubilair.

Totaaloplossingen

Staat er binnenkort een grote renovatie op het programma? Of laat je zelfs een compleet nieuw huis bouwen? Veel schrijnwerkers bieden in dat geval een totaaloplossing aan! De timmerman is dan van begin tot eind betrokken bij je project en voert alle timmerwerken voor je uit. Denk aan het bouwen van inbouwkasten, de zolderinrichting, meubels en nog veel meer! Op deze manier heb je gedurende de verbouwing maar één aanspreekpunt. Dit geeft je een hoop rust. De prijzen voor een totaaloplossing zijn natuurlijk volledig afhankelijk van de omvang van het schrijnwerk.

schrijnwerker kosten

Schrijnwerker kosten

Waarschijnlijk ben je benieuwd naar de kosten voor het inschakelen van een schrijnwerker. Over het algemeen spreek je met de schrijnwerkerij een vaste totaalprijs af. Deze totaalprijs is afhankelijk van het soort schrijnwerk dat je uit laat voeren, de omvang van het schrijnwerk én van het uurloon van de timmerman.

Het uurloon verschilt per schrijnwerkerij. Gemiddeld liggen de kosten hiervoor tussen de €30,- tot €40,- per uur. Tref je een schrijnwerker met een lager tarief, dan ligt dit waarschijnlijk ongeveer tussen de €25,- tot €30,-. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de schrijnwerkerij uit Wevelgem een hoger uurloon hanteert, dit ligt gemiddeld tussen de €40,- en €50,- per uur.

Tabel: uurtarief schrijnwerker

Uurloon schrijnwerker Gemiddelde kosten*
Laag €25,- tot €30,- per uur
Gemiddeld €30,- tot €40,- per uur
Hoog €40,- tot €50,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van diverse factoren. Denk aan de ervaring van de schrijnwerker, de soort klus, kwaliteit, etc. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op de schrijnwerker kosten?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kostprijs.


Premie voor schrijnwerk?

Als je het buitenschrijnwerk laat vernieuwen of vervangen, dan heb je recht op de renovatiepremie! Voorwaarde hiervoor is dat je een minimum investering doet van €2.500,-. Daarnaast is het ook belangrijk dat je nieuwe ramen voldoen aan een maximum isolatiewaarde van €1.1W/m²K. Je hebt ook recht op een premie als je nieuwe gevelbekleding aanbrengt. Kijk voor meer informatie op Vlaanderen.be.

timmerman Wevelgem

Voordelen inschakelen schrijnwerker Wevelgem

 • Het schrijnwerk is maatwerk.
 • Een schrijnwerkerij levert kwalitatief werk af.
 • De meubels sluiten precies aan op je woning.
 • De timmerwerken zijn eerder afgerond dan wanneer je het zelf zou doen.

Besparen op de timmerwerken? Gratis offertes vergelijken

Wil je binnenkort de hulp van een timmerman inschakelen? Betaal dan niet teveel voor het schrijnwerk! Gelukkig is er een eenvoudige manier om op de kosten te besparen: vergelijk offertes! Via het offerteformulier doe je met één muisklik een offerteaanvraag bij maximaal 6 verschillende bedrijven uit Wevelgem. Vergelijk de prijzen en voorwaarden en kies vervolgens voor de schrijnwerkerij die het beste bij jouw wensen aansluit.